Training – schone en veilige leeromgeving

Een schone leeromgeving begint bij jezelf!

Scholen en kinderopvang hebben een maatschappelijke verplichting en zijn een omgeving waarin kinderen, leerlingen en medewerkers zich veilig moeten voelen.

Dit brengt in de huidige situatie van de anderhalvemetersamenleving grote uitdagingen met zich mee. De praktische invulling van dit principe heeft de overheid bij de organisaties zelf neergelegd.

1 dagdeel van 3 uur
2 - 8 deelnemers
€ 525,- p.p. bij in-company

Deze training is erop gericht dat medewerkers, leerkrachten (docenten) en/of conciërges praktische kennis verkrijgen, zodat ze inzien op welke wijze, zijzelf een bijdrage kunnen leveren aan een veilige werk- en verblijfsomgeving voor kinderen, leerlingen, collega’s en zichzelf. Een schone en veilige werk- en leeromgeving is de verantwoordelijkheid van alle betrokkenen, en gaat verder dan het schoonmaakprogramma.

Tijdens de training komen aan de orde:

  • Handen wassen (protocol)
  • Wat zijn de ‘critical contact points’ op jouw locatie?
  • Welke schoonmaak methodieken worden ingezet in het eigen klaslokaal/werkomgeving?
  • Welke middelen en materialen worden hierbij gebruikt?
  • Wat is het aanwezige protocol en wat betekent dit in de praktijk?
  • Praktische tips voor de eigen locatie om de ‘critical contact points’ te verminderen

Aan het einde van de training ontwerpen de deelnemers een locatie top 10 met do’s en don’ts voor een schone en veilige (leer-)omgeving. Deze top 10 is een praktisch hulpmiddel voor dagelijks gebruik. Zo hou je het simpel, overzichtelijk en werkbaar voor alle betrokkenen.

Cadeau van UL-Team:
Na het volgen van bovenstaande praktijktraining en de eerste ervaringen, bieden wij jullie een digitaal spreekuur van 60 minuten (of 2 x 30 minuten) aan. Tijdens deze bijeenkomst kan iedereen zijn/haar vragen kwijt of bespreken met de trainer waar ze in de praktijk tegenaan lopen. Onze trainer zal proberen een ieder te helpen met praktische tips en adviezen.

Trainingen worden op locatie verzorgd door vakkundige schoonmaak trainers en kunnen ook op maat gemaakt worden voor kantoorlocaties. Uiteraard zijn de richtlijnen van het RIVM leidend tijdens de training.

Download meer informatie

Contact

  • Heeft u een vraag over de bovenstaande training of staat uw gewenste startdatum er (nog) niet tussen. Laat dan hieronder uw gegevens achter en we zullen zo snel als mogelijk contact met u opnemen