Optimale hygiëne op het werk

Optimale hygiëne op het werk is van groot belang voor alle partijen!

Deze workshop is erop gericht de deelnemers (dit kunnen gebruikers zijn, leidinggevenden, facilitair verantwoordelijken, servicemedewerkers e.d.) praktische kennis bij te brengen, op welke wijze zij kunnen bijdragen aan een veilige en hygiënische werkomgeving.

1 dagdeel van 4 uur
n.v.t.
5-7 deelnemers
€ 195,-

Je weet dat er meer komt kijken bij een schone en veilige werkomgeving dan een doekje over de tafel halen. Maar waar moeten we nu in deze nieuwe werkelijkheid allemaal rekening mee houden? Na deze workshop bezit je voldoende inzicht wat nu bacteriën en virussen zijn, welke schoonmaaktechnieken wanneer ingezet kunnen worden en welke (schoonmaak)middelen bijdrage aan een hygiënisch schone werkomgeving.

Van de schoonmakers wordt verwacht dat zij kennis over hygiëne, schoonmaaktechniek en -middelen hebben en dit kunnen uitleggen aan de gebruiker, bewoner of gast. Daarnaast moeten we nu gezamenlijk zorgen voor een veilige en gezonde werk- en woonomgeving.  Met deze workshop willen wij organisaties helpen een beter beeld te krijgen van de schoonmaak, wat het verschil is tussen een virus en een bacterie, maar ook waarom desinfecteren niet altijd hoeft, maar op de juiste wijze reinigen met bijvoorbeeld microvezel voldoende is.

De onderwerpen van deze interactieve workshop zijn:

  • Verschil tussen virussen en bacteriën
  • (persoonlijke) Hygiëne
  • Contactpunten
  • Schoonmaakmethodes
  • Effect van schoonmaakmiddel, water en desinfectiemiddel
  • Wat is een protocol

Contact

  • Heeft u een vraag over de bovenstaande training of staat uw gewenste startdatum er (nog) niet tussen. Laat dan hieronder uw gegevens achter en we zullen zo snel als mogelijk contact met u opnemen