Workshop – Een effectief ziekmeldingsgesprek

Het ziekmeldingsgesprek is de eerste stap in verzuimbegeleiding. Juist daarom is persoonlijk contact door de leidinggevende zo essentieel voor het vervolg van het proces. In deze workshop staat de ziekmelding centraal en ontvang je praktische tips over wat je wel en beter niet kunt doen. Daarnaast ga je oefenen, zodat je een volgende ziekmelding effectief en positief kunt verwerken.

1 dagdeel van 4 uur
n.v.t.
5-7 deelnemers
€ 200,-

Een ziekmelding komt soms onverwacht en kan je daardoor als leidinggevende overvallen.  Vaak ga je direct aan de slag met bedenken, hoe je dit probleem gaat oplossen op de werkvloer.

Verzuim is voor de meeste bedrijven een flink probleem en kostenpost. Verzuimbegeleiding is daarom noodzakelijk, en een gezamenlijke verantwoordelijkheid van HR en de leidinggevende. Juist als leidinggevende van de zieke medewerker kun je het verschil maken, omdat je elkaar persoonlijk kent. Verzuimbegeleiding begint daarom bij de ziekmelding. En ook al mag je vanwege de privacy niet vragen naar de ziekteverschijnselen, je kunt per telefoon nog steeds een positief en vooral effectief ziekmeldingsgesprek voeren.

Tijdens deze workshop ga je leren hoe je een effectief telefonisch ziekmeldingsgesprek voert, waarbij je interesse toont voor de zieke en afspraken maakt over vervolg. Uiteraard op een dusdanige wijze, dat het past bij de privacywetgeving en de verzuimwetgeving, zoals de Wet Verbetering Poortwachter. Je ontvangt tijdens deze workshop praktische tips over wat je vooral wel mag vragen en wat je beter niet kunt vragen. Daarnaast ga je oefenen met deze nieuwe aanpak.

Deze workshop is geschikt voor (direct) leidinggevenden, zoals teamleiders en voorlieden. Schrijf je dus snel in voor deze online workshop!

Contact

  • Heeft u een vraag over de bovenstaande training of staat uw gewenste startdatum er (nog) niet tussen. Laat dan hieronder uw gegevens achter en we zullen zo snel als mogelijk contact met u opnemen