Intake

Zonder de kennis van de Nederlandse taal blijft de wereld veel kleiner voor iemand die in Nederland woont en werkt. Door middel van onze intake kunnen we afstemmen welk taaltraject het beste aansluit bij het kennisniveau van de deelnemer.

105 minuten
niet van toepassing
2 - 4 deelnemers per dag
€ 150,- p.p. bij in-company

De intake van de deelnemer bestaat uit twee gedeelten. Het eerste deel omvat een gesprek met de intaker. De intaker krijgt hierbij een globaal beeld van het taalniveau, en krijgt inzicht de motivatie van de deelnemer en achtergrond informatie over de deelnemer. Ook bepaald de intaker of de deelnemer voldoende is gealfabetiseerd om te kunnen deelnemen aan het taaltraject. Dit gedeelte van de intake duurt ongeveer een kwartier tot half uur.

In het tweede deel maakt de deelnemer (individueel) een schrijf- en leestoets. Uitslag van de toets bepaald het startniveau van de deelnemer. Het maken van deze toetsen duurt maximaal 1 uur en kwartier.

In totaal duurt de intake ca. 1 uur en 45 minuten per deelnemer, waarbij deelnemers elk een halfuur na elkaar kunnen deelnemen aan de intake.

Bovenstaande intake voldoet aan de RAS eisen, wanneer de deelnemer het taaltraject onder de RAS subsidie gaat volgen. Wanneer de deelnemer gaat deelnemen aan een RAS gesubsidieerd traject vallen de kosten van de intake ook onder de subsidie.

Contact

  • Heeft u een vraag over de bovenstaande training? Laat dan hieronder uw gegevens achter en we zullen zo snel als mogelijk contact met u opnemen