RAS – Basisopleiding leidinggeven

Geef jij het goede voorbeeld?

Deze RAS Basisopleiding leidinggeven is een interactieve opleiding voor leidinggevenden in de schoonmaakbranche, die zich willen ontwikkelen in hun coachende rol als voorman/ voorvrouw, objectleider of rayonleider. Daarom zijn er 2 niveaus, een verkorte opleiding voor diegene, die in bezit is van diploma niveau 1 en zelfs een Engelstalige opleiding.

8 dagdelen van 6 uur
RAS diploma subsidie € 1.400
9 deelnemers
€ 1.785,- p.p. bij in-company

Met open houding op coachende wijze een doelgericht gesprek voeren. Dat is de kern van deze opleiding. Een trainingsacteur zet de puntjes op de i.

Deze opleiding wordt uitgevoerd op een niveau wat past bij de kwaliteiten en functie van de deelnemers. Daarom kan deze opleiding op twee niveaus worden gevolgd en zelfs in het Engels. Ook bieden we sinds 2021 een verkorte opleiding aan voor deelnemers die niveau 1 succesvol hebben afgerond en nu de stap naar niveau 2 willen maken. Iedere variant voldoet aan de eindtermen van de Stichting RAS en wordt afgesloten met het branche erkende RAS examen.

Niveau 1

Voor voorlieden en objectleiders is niveau 1 passend. Tijdens deze training leert de direct leidinggevende, zijn/haar medewerkers op coachende wijze aan te sturen en gesprekken te voeren. Deze opleiding wordt afgerond met het RAS examen niveau 1.

Benieuwd hoe een rayonleider de deelname van zijn leidinggevenden aan deze training ervaart? Lees hier zijn verhaal. Ook de deelnemer doet haar verhaal over de RAS Basisopleiding leidinggeven en het effect ervan op haar werk. Lees hier haar verhaal. Het bewijs dat de combinatie goede training, coachende leidinggevende en actieve deelnemer, echt effect heeft op de werkvloer en de werkomgeving!

Download meer informatie- niveau 1

Deze training wordt ook in een blended vorm georganiseerd: een mix van virtuele en fysieke bijeenkomsten.

Niveau 2

Voor de rayonleider is niveau 2 meer geschikt. De les onderwerpen zijn gelijk aan niveau 1, alleen leert de rayonleider om in zijn/haar gesprekken, de belangen van verschillende gesprekspartners mee te nemen. Dit maakt gesprekken complex.
Daarnaast geeft de rayonleider indirect leiding aan de mensen in zijn/haar rayon en ook die benadering wordt in gesprekken geoefend. Het lesmateriaal van niveau 1 wordt in deze opleiding uitgebreid met het boek: ‘beïnvloed anderen, begin bij jezelf’ van Bert van Dijk. De opleiding wordt afgerond met het RAS examen niveau 2.

Download meer informatie – niveau 2

Deze training wordt ook in een blended vorm georganiseerd: een mix van virtuele en fysieke bijeenkomsten.

Van niveau 1 naar 2

De leidinggevende, die in het verleden niveau 1 succesvol heeft afgerond in een lesgroep van UL-Team, en nu de functie als rayonleider (of vergelijkbaar) uitoefent, kan doorstromen naar niveau 2. Daarvoor is deze opleiding speciaal ontwikkeld. Tijdens deze verkorte opleiding (3 dagen x 6 uur & € 725,- in-company per persoon) worden alleen gesprekken geoefend waarin de leidinggevende leert om complexe gesprekken te voeren, waarin de belangen van verschillende gesprekspartners centraal staan. Denk hierbij aan klant, eigen organisatie en team van de locatie van die klant. Tijdens deze opleiding wordt naast het bestaande lesmateriaal gebruik gemaakt van het boek: ‘beïnvloed anderen, begin bij jezelf’ van Bert van Dijk. De opleiding wordt afgerond met het RAS examen niveau 2.

Download meer informatie – van niveau 1 naar 2

RAS – Basic training management skills

Voor anderstalige, direct leidinggevenden, die werken in de hospitality- of leisurebranche is deze Engelstalige variant een uitkomst. Op niveau 1 leert deze direct leidinggevende, zijn/haar medewerkers op coachende wijze aan te sturen en gesprekken te voeren.

Alle oefeningen, opdrachten en leesmateriaal zijn in het Engels, dus een taalvaardigheid op B1 niveau is noodzakelijk. Ook deze opleiding wordt afgerond met het RAS examen niveau 1, alleen is tijdens het examen een tolk aanwezig om het RAS examen te vertalen in het Engels.

Of:

This English-language variant is for, non-native, direct managers who work in the hospitality or leisure industry. At level 1, the direct supervisor learns to coach his/her employees and to conduct conversations. All exercises, assignments and reading material are in English, so language skills at B1 level are necessary. This training is also completed with the RAS exam level 1, an interpreter must be present during the exam to translate the RAS exam into English.

 

Onze deelnemers waarderen deze opleidingen met het cijfer 9

 

 

Beschikbare trainingsdata

jan
26
2022
Amsterdam
Inschrijven
feb
11
2022
Culemborg
Inschrijven

Contact

  • Heeft u een vraag over de bovenstaande training of staat uw gewenste startdatum er (nog) niet tussen. Laat dan hieronder uw gegevens achter en we zullen zo snel als mogelijk contact met u opnemen