Basisopleiding leidinggeven (niv. 2)

Deze RAS Basisopleiding leidinggeven niveau 2 is een interactieve opleiding voor de leidinggevende, die indirect leiding geeft aan een team, zoals een rayonleider, en veel in gesprek is met opdrachtgevers. Afhankelijk van opleidingsniveau en functie kan de leidinggevende direct starten met deze opleiding, of als vervolg op het niveau 1 diploma.

8 dagen van 6 uur
RAS diploma subsidie € 1.320,-
max. 10 deelnemers
€ 18.000,- groepsprijs in-company

Voor de functionaris, die indirect leidinggeeft aan medewerkers, zoals een rayonleider, is niveau 2 meer passend.  Ook bieden we sinds een verkorte opleiding aan op niveau 2, voor die deelnemers, die niveau 1 succesvol hebben afgerond en nu de stap naar het volgende niveau willen maken. Iedere variant voldoet aan de eindtermen van de Stichting RAS en wordt afgesloten met het branche erkende RAS examen.

Basisopleiding leidinggeven – niveau 2

Voor de rayonleider is niveau 2 meer geschikt. De les onderwerpen zijn gelijk aan niveau 1, alleen leert de rayonleider om in zijn/haar gesprekken, de belangen van verschillende gesprekspartners mee te nemen. Dit maakt gesprekken complex.

Daarnaast geeft de rayonleider indirect leiding aan de mensen in zijn/haar rayon en ook die benadering wordt in gesprekken geoefend. Het lesmateriaal van niveau 1 wordt in deze opleiding uitgebreid met het boek: ‘beïnvloed anderen, begin bij jezelf’ van Bert van Dijk. De opleiding wordt afgerond met het RAS examen niveau 2.

Download meer informatie – niveau 2

Deze training wordt ook in een blended vorm georganiseerd: een mix van virtuele en fysieke bijeenkomsten.

Van niveau 1 naar 2

De leidinggevende, die in het verleden niveau 1 succesvol heeft afgerond in een lesgroep van UL-Team, en nu de functie als rayonleider (of vergelijkbaar) uitoefent, kan doorstromen naar niveau 2. Daarvoor is deze opleiding speciaal ontwikkeld. Tijdens deze verkorte opleiding (3 dagen x 6 uur & € 725,- in-company per persoon) worden alleen gesprekken geoefend waarin de leidinggevende leert om complexe gesprekken te voeren, waarin de belangen van verschillende gesprekspartners centraal staan. Denk hierbij aan klant, eigen organisatie en team van de locatie van die klant. Tijdens deze opleiding wordt naast het bestaande lesmateriaal gebruik gemaakt van het boek: ‘beïnvloed anderen, begin bij jezelf’ van Bert van Dijk. De opleiding wordt afgerond met het RAS examen niveau 2.

Download meer informatie – van niveau 1 naar 2

 

Onze deelnemers waarderen deze opleidingen met het cijfer 8,2

 

Contact

  • Heeft u een vraag over de bovenstaande training of staat uw gewenste startdatum er (nog) niet tussen. Laat dan hieronder uw gegevens achter en we zullen zo snel als mogelijk contact met u opnemen