MVO – Maatschappelijk verantwoord ondernemen in de praktijk

UL-Team vindt maatschappelijk verantwoord ondernemen belangrijk. Eén van onze kernwaarden is betrokkenheid. Via onze opleidingen en trainingen tonen wij graag onze betrokkenheid bij de maatschappij: we streven er naar om het beste in mensen naar boven te halen. Ook bij mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Onze MVO houding uit zich in de geslaagde samenwerking met een aantal organisaties met oog voor mens, milieu en maatschappij:

Biga Groep

Biga is zo’n sociaal werkbedrijf. Biga begeleidt medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt naar passend werk. Wij laten al onze lesboeken door medewerkers van de Biga drukkerij drukken en handmatig samenstellen.
Inmiddels zijn we helemaal fan van de mooie kwaliteit en snelle levering!

IBN Facilitair

IBN biedt werk aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. UL-Team werkt al jaren samen met de trainers van IBN. Wij bieden ze jaarlijks een train-de-trainer cursus aan en maken ook graag gebruik van hun vergaderzalen in Uden. Met prima catering.

PLAN Nederland

De holding Kaleidon (waar we met UL-Team deel van uitmaken) heeft jaren geleden al de keuze gemaakt om kerstgeschenken te vervangen door donaties aan goede doelen. UL-Team adviseert hierin en draagt het onderwijsproject Girls First van PLAN Nederland een warm hart toe: investeren in meisjes loont.

Weska

Ook het milieu heeft de volle aandacht bij UL-Team. Zo gebruiken we in al onze open lesgroepen Schoonmaak geen tot nauwelijks schoonmaakmiddelen. Werken we wel met middelen, dan kiezen we altijd voor de milieuvriendelijkste soort. Daarnaast werken we met machines, die zo min mogelijk gebruik maken van middelen en water. Weska is een MVO gecertificeerde groothandel en adviseert ons hierbij.

Meer…..

Ook op kantoor hebben we continue oog voor mens, milieu en maatschappij. Zo gebruiken we de BAMbook notitie boeken, hebben we dit jaar onze trainers en relaties verrast met een lekkernij van Tony’s Chocolony en staat er een UL-Team fiets op kantoor, waarmee de collega’s een boodschapje e.d kunnen doen in plaats van hiervoor de auto te pakken. Ook trainen we door het hele land bij voorkeur met materialen van de betreffende locatie. Dit is niet alleen fijn voor de deelnemers, maar scheelt ook heel wat kilometers vervoer van heen en weer brengen.

 

 

 

 

 

‘Maatschappelijk betrokken, dat is UL-Team, facilitaire opleidingen en trainingen’