Code verantwoordelijk marktgedrag

UL-Team heeft ook de Code verantwoordelijk marktgedrag ondertekend. Hiermee onderstrepen we het belang van deze Code voor het facilitaire werkveld. De Code doet een moreel appèl op alle betrokkenen in het facilitaire werkveld om sociaal verantwoord en met respect voor de kwaliteit van de dienstverlening opdrachten uit te zetten, aan te nemen en uit te voeren. Dat is precies, zoals UL-Team voor en met haar opdrachtgevers wil werken.

Gezonde marktwerking

Op dit moment maken organisaties van vier branches uit het facilitaire werkveld gebruik van de Code: schoonmaak & glazenwassers, catering, beveiliging en verhuizers. Samen maken zij zich sterk voor gezonde marktwerking, zodat uitbesteding winst voor alle betrokkenen oplevert. De opdrachtgever krijgt waar voor zijn geld, het bedrijf dat de opdracht aanneemt rendement en de medewerker waardering voor zijn vakmanschap.

Oog voor menselijk aspect

Door de Code te ondertekenen laten betrokkenen zien dat er bij uitbesteding aandacht is voor prijs én kwaliteit in brede zin, met inbegrip van het sociaal beleid. Bij een dergelijke verantwoorde wijze van uitbesteden houden alle partijen oog voor het menselijke aspect. Dat is precies wat past bij onze aanpak. Meer lezen over de Code? Lees dan hier verder.

Training – Rendement uit het contract

Om meer inzicht te krijgen in de werking van de Code en de vertaling naar de praktijk is op verzoek van de Code commissie, de training Rendement uit het contract ontwikkeld. Het doel van deze training is het verkrijgen van vaardigheden om contractafspraken te vertalen naar de praktijk en te zorgen voor optimale samenwerking tussen alle betrokkenen. De training wordt een paar keer per jaar in-company uitgevoerd, maar kan ook op maat worden verzorgd. Een passende training voor iedereen die betrokken is bij het proces van uitbesteding en een bijdrage wil leveren aan het uitvoeren van de afgesproken diensten op sociaal verantwoorde wijze en met de juiste kwaliteit.

‘Sociaal betrokken, dat is UL-Team, facilitaire opleidingen en trainingen’