Training – Intercultureel samenwerken

Werken met oog voor diversiteit – samen staan we sterk!

Samenwerken met andere culturen kan tot miscommunicatie leiden op het werk. Hoe jij je gedraagt wordt voor een groot deel bepaald door je culturele waarden en achtergrond. Inzichten in werken met andere culturen vragen daarom om inzicht en ervaring in eigen en andere culturen. Onderzoek wijst uit dat cultureel diverse groepen beter functioneren wanneer verschillen worden herkend en erkend als bronnen voor verbetering en groei.

2 dagen van 6 uur
Certificaat
max. 8 deelnemers
€ 3.400,- groepsprijs in-company

In deze training leer je cultuurverschillen herkennen. Je leert op deze verschillen inspelen en je aanpak in diverse situaties hierop aanpassen.

Resultaat

Wil je het vermogen ontwikkelen om flexibel te handelen binnen cultureel diverse omgevingen?

De training is geschikt voor ieder die in zijn werk te maken heeft met diversiteit en culturele verschillen in – en tussen – teams en organisaties en daar graag meer inzicht in en grip op wil krijgen. Onmisbaar voor iedere professional in een moderne werkomgeving die zijn culturele competenties wil verbeteren.

Na afloop van deze training heb je geleerd hoe je het beste uit jezelf kunt halen in intercultureel opzicht, hoe je rekening kunt houden met culturele verschillen én overeenkomsten en (blijvend) aan kunt sluiten bij de wensen en behoeften van collega’s en klanten uit diverse groepen. Dat is dé uitdaging voor organisaties van nu.

Leerdoelen

  • Je ervaart de verschillen tussen mensen, het effect van cultuur op de communicatie en de manier waarop de beoordeling van een situatie tot stand komt.
  • Je krijgt meer begrip voor de positie van de ander en voor je eigen gedrag.
  • Je formuleert de eigenheid van je eigen cultuur, de positie daarvan ten opzichte van de culturele dimensies en hoe je kunt aansluiten bij andere cultuurdimensies.
  • Je leert een culturele situatie analyseren en er grip op krijgen door de stijlverschillen te ervaren en erop in te spelen en leert vanuit verschillende invalshoeken naar een situatie te kijken.
  • je leert hoe je een interculturele samenwerking kunt aanpakken door te oefenen met verschillende communicatie- en samenwerking situaties.
  • Je vergroot je inlevingsvermogen en interculturele sensitiviteit en je kunt meer verbindend communiceren door aandachtige communicatie en het krachtig inzetten van verschillen.

Aanpak:

Vragen stellen, uitwisselen met elkaar en intervisie levert nieuwe inzichten op: deze tweedaagse training is zeer interactief opgezet.

We werken tijdens de training op basis van – en vragen om inbreng van – lastige situaties ‘waar het mis kan gaan’. De training wordt afgesloten met een plan van aanpak dat leidt tot vervolgacties in de interculturele werkpraktijk van alledag.

Download meer informatie

 

Contact

  • Heeft u een vraag over de bovenstaande training? Laat dan hieronder uw gegevens achter en we zullen zo snel als mogelijk contact met u opnemen