Nieuws

Training = waardering!

Bijscholing is voor facilitaire medewerkers niet altijd vanzelfsprekend. In Franciscus Vlietland is dat anders. Leidinggevende Branka: “als schoonmaker draag je bij aan het welzijn van patiënten!”

UL-Team training nu met RAS subsidie

Op de valreep van 2020 heeft de Stichting RAS onze training opgenomen in de subsidieregeling: de Introductietraining leidinggeven.  Een training die wij al ruim 4 jaar verzorgen bij verschillende relaties en met succes.

Waarom is VCA de norm?

Waarom houden we met z’n allen binnen de schoonmaakbranche krampachtig vast aan het idee dat veiligheid alleen het VCA-diploma is?

Co-creatie taal en schoonmaak

Deze week wordt het nieuwe lesboek ”Taal in de Schoonmaak” in gebruik genomen tijdens de taallessen van opleider TopTaal. Een unieke samenwerking van taalspecialist TopTaal en facilitair opleider UL-Team.

Schoonmaakwerk toch aantrekkelijk!

Werkzaak Rivierenland ziet en gebruikt de mogelijkheden in de schoonmaak om hun speciale doelgroep weer op weg te helpen en toekomst te geven.

Reinigingsmachines of vakmensen?

Servicemanagement hoort en schrijft regelmatig over de rol van reinigingsmachines. Hoe zien opleiders de rol van de machine in de schoonmaak?

Online leren: ja of nee?

Tegenwoordig is kennis altijd en overal beschikbaar. Maar als we als opleider, bij schoonmaakorganisaties de term ‘online leren’ noemen, leidt dit tot weerstand.

Opleiden met effect op de werkvloer?

In de nieuwsbrief van deze maand beschrijven we onze ultieme aanpak door middel van inspirerende ervaringen van een rayonleider en een koekjesfabriek.

Academie voor schoonmaaktalent

Alleen met de Basisopleiding Schoonmaken onderscheid je je niet meer in de markt”, stelt Jan Bakker, directeur van schoonmaakbedrijf Victoria in Alkmaar. “Daarom de opzet van een eigen opleidingshuis.”

Opleiden? Juist in de zomer!

Het opleiden van werknemers volgt hetzelfde patroon als het reguliere onderwijs: tijdens de vakantie wordt er niet opgeleid. Terwijl er juist kansen zijn in de zomer!

Leidinggeven, leuk en uitdagend!

Leidinggeven kan heel uitdagend zijn. Als opleider bieden wij de handvatten om deze rol zo in te vullen, dat jij, jouw medewerkers en jouw omgeving hier blij van worden.

Alle dagen trots op de schoonmaker!

Zaterdag 15 juni is het voor de 4de keer, de dag van de schoonmaker. Een dag om schoonmakers in het zonnetje te zetten en te bedanken voor hun vakwerk. Want schoonmaken is een vak.

Hoe verhoog je jouw werkplezier?

Hoe staat het met jouw werkplezier? Ben je blij als de wekker afgaat op een nieuwe werkdag of zie je er juist tegenop om naar je werk te gaan?

Handen wassen: doen en goed!

Op 5 mei is het de internationale dag van de handhygiëne. Een dag om extra stil te staan bij de noodzaak van het goed wassen van je handen.

Druk of niet goed georganiseerd?

Druk, werkdruk, stress! Het is allemaal zo herkenbaar. Hoe komt dit toch en wat kun je doen? Een blog van Belinda Dekkers van UL-Team.

Online leren over kleefdoek en mop!

Alhoewel microvezel de standaard is in schoonmaakland, zijn er nog veel locaties waar het dagelijks vloeronderhoud met kleefdoek en strengenmop wordt uitgevoerd.

Persoonlijke groei of salaris?

Voor UL-Team staat persoonlijke groei van medewerkers centraal. De specialist in facilitaire opleidingen op het gebied van catering, schoonmaak, logistiek en receptiediensten zet daar vol op in.

Schoonmaken op hoog niveau

Een operatiekamer schoonmaken is schoonmaken op hoog niveau, want daar heeft iedere fout direct gevolgen. Gelukkig weten de trainers van UL-Team exact hoe het wel moet!

Steuntje in de rug

Bij UL-Team houden we van woorden, maar nog meer van daden. Daarom zijn we trots, dat we in Rotterdam een school voor voortgezet speciaal onderwijs een duwtje in de rug mogen geven.

Eigenzinnig leren schoonmaken!

Achter de computer leren schoonmaken. Dat kan toch niet? Online leren via UL-Team online leren werkt wél.