Nieuws

Blog: duurzaam onderwijs. Het papierdilemma

Wij streven naar een onderwijssysteem dat niet alleen kennis overdraagt, maar ook de waarden van duurzaamheid en respect voor onze planeet.

De week van lezen en schrijven

Van 8 t/m 15 september is het de Week van lezen en schrijven in Nederland en wij doen mee!

UL-Team Leisure op Gastvrij Rotterdam 2023

UL-Team is aanwezig tijdens Gastvrij Rotterdam 2023! Wil je onze stand bezoeken? Laat het ons weten!

UL-Team support FMNextGen

Jongeren zijn hard nodig voor bedrijven, maar in de praktijk blijkt het nog niet makkelijk om ze aan te trekken en te behouden. Belinda Dekkers legt uit waarom ze FMNextGen een warm hart toedraagt.

UL-Team trekt lootjes en trakteert!

UL-Team wenst Bafraw en Mihaela nogmaals veel werk en fietsplezier!

Handen wassen: doen en goed!

Vandaag is de internationale Dag van de Handhygiëne: bij UL-Team zijn we ons dagelijks bewust van het belang van schone handen!

Redactie take over Schoonmaakjournaal

Een veilige werkplek leidt tot minder stress en een betere werksfeer. Hoe kijken wij zelf tegen veiligheid aan? We gaan als team dieper in op dit onderwerp tijdens de redactie take over van Schoonmaakjournaal.

Wie jarig is… trakteert!

Op 25 maart bestaat UL-Team 13 jaar. En wie jarig is… trakteert! Lees verder hoe je als deelnemer in aanmerking komt om een UL-Team fiets te winnen!

UL-Team blikt terug en kijkt vooruit

2022 loopt op zijn eind en we blikken samen met Schoonmaakjournaal nog een keer terug op het afgelopen jaar. Wat is er in 2022 gebeurd? Welke veranderingen zien wij? Hoe spelen we hierop in? En wat zijn de plannen voor 2023?

Trends in de schoonmaak 2023

Vanuit Kaleidon Nederland heeft Belinda Dekkers samen met Tirza Dingelstad een uitgebreid interview gegeven aan Service Management over belangrijke thema’s voor 2023.

UL-Team te gast bij captains of cleaning

De juiste opleiding bieden is cruciaal om talent te binden, boeien en te behouden. Belinda Dekkers gaat hierover in gesprek met Rens de Jong van Captains of Cleaning.

UL-Team is verkozen tot de nummer 2 ‘Partner of Choice’!

Wij zijn trots!

Na onderzoek van Service Management Nederland zijn wij verkozen tot de nummer 2 ‘Partner of Choice’!

Woordkaarten Schoonmaak

Ongeveer 40% van de schoonmaakmedewerkers heeft moeite met de basisvaardigheden. Daarom heeft Stichting Lezen en Schrijven in samenwerking met UL-Team woordkaarten ontwikkelt.

UL-Team sponsort Het Beterboek

Voor een kind is een ziekenhuisopname een ingrijpende gebeurtenis. Daarom steunen wij het initiatief van Franciscus Gasthuis & Vlietland om voor diverse leeftijden Het Beterboek te maken.

Dag van de schoonmaak

Het is niet één dag, maar elke dag ‘De dag van de Schoonmaker’ volgens directeur Belinda Dekkers. Zeker in deze moeilijke tijden van personeelstekort is meer waardering en aandacht dringend gewenst.

Goed je handen wassen: blijven doen!

Dat handen wassen essentieel is, hebben we geleerd in de corona jaren. Ook op de internationale dag van de handhygiëne (5 mei) staat dit thema centraal.

Vrouwelijk Leiderschap in de schoonmaakbranche

Schoonmaakjournaal heeft onze directeur Belinda Dekkers geïnterviewd over haar visie op vrouwelijk leiderschap.

Voorkomen is beter dan genezen!

Donderdag 28 april is de ‘Werelddag voor veiligheid en gezondheid op het werk’. Hierbij ligt de focus op preventie van arbeidsongevallen. Ook in de schoonmaak kunnen onveilige situaties voorkomen op de werkplek.

Werkplezier…. Hoe dan?

Een extreem hoog ziekteverzuim, een voortdurend tekort aan personeel en dan ook nog zorgen voor werkplezier op de werkvloer? Hoe dan? Belinda Dekkers en Nicole Mol geven antwoord op deze vraag.

Wie geef jij vandaag een compliment?

1 maart – Nationale complimentendag. Dus verras vandaag je collega met een compliment. Want met een compliment laat je weten, dat je de ander waardeert. En dat geeft ontvanger en gever een fijn gevoel.

Girls first donatie 2021 – € 967,75

Ieder jaar steunt Kaleidon goede doelen met een gift. Relaties kunnen via een poll aangeven, welke goed doel zij de gift gunnen. UL-Team volgt en ondersteunt al jaren het werk van Plan en het project Girls First.

Met een UL-Team workshop leer je, wat echt nodig is

Met een volle agenda kan een training van meerdere dagen teveel zijn. Daarom bieden we workshops aan: korte trainingen van 4 uur over een specifiek onderwerp.

UL-Team – Partner of choice opleider 2021

UL-Team is dit jaar verkozen door lezers van Service Management tot een Partner of Choice opleider. We staan in de top 3 en daar zijn we trots op!

2021 – het jaar van de opleidingsachtbaan

December is de maand om terug te kijken en om plannen te maken voor het nieuwe jaar. Het jaar 2021 voelde als een echte achtbaan: van volledige stilstand tot loopings met een recordaantal lesgroepen.

Veilig werken is meer dan een certificaat

Veilig werken in de schoonmaak is een continu proces en niet een kwestie van binnen één dag een papiertje halen. Dat is de conclusie na het gesprek met Belinda Dekkers en Eddy Kuipers.

Handhygiëne: niet alleen nu!

Vandaag is de internationale dag van de handhygiëne. Een dag om extra stil te staan bij de noodzaak van het goed wassen van je handen. Een belangrijk ritueel in deze tijd van de pandemie, maar ook daarna essentieel.

Veilig werken in de schoonmaakbranche

Veilig werken is een belangrijk item voor medewerkers in met name de schoonmaakbranche. Bestaande VCA opleidingen blijken voor velen te moeilijk. Daarom werkt UL-Team sinds kort samen met Start werk & blijf veilig.

Wie geef jij een compliment?

Een compliment is de manier om te laten weten dat je de ander ziet en waardeert. Dus doe mee op maandag 1 maart met de nationale complimentendag. Zeker in deze tijd, heeft een compliment extra waarde.

Met opleiden maak je het verschil!

Belinda Dekker van UL-Team en Charles Scholte van SVS zetten samen hun visie op het opleiden van medewerkers uiteen in Servicemanagement in het kader van Trends in de schoonmaak.

UL-Team lesgroepen, ook virtueel in 2021

Het onderwijs ging vorig jaar noodgedwongen over naar de virtuele klas. UL-Team wilde mee in deze ontwikkeling. Het bleek een nieuwe manier van trainen. Inmiddels zijn we met succes gestart met live online lessen.

Een opleidingsplan met meerwaarde. Zo doe je dat!

Een opleidingsplan geeft focus en structuur. Daarom geven we in dit blog advies hoe je het opleidingsplan voor 2021 kunt schrijven op basis van de ontwikkelingen van 2020.

Wat zegt het prijskaartje?

Aan het opleiden van medewerkers hangt een prijskaartje. Maar wat zegt die prijs eigenlijk? Wat is inclusief en wat leidt tot meerkosten? En welke factoren spelen verder een rol bij de inkoop van opleidingen?

Contractmanagement: ‘Aandacht leidt tot echte samenwerking’

Een (nieuw) contract heeft een enorme impact op de medewerkers op de vloer. Immers, zij moeten de gemaakte afspraken uitvoeren.

Integratie van taal & werkplek versterkt taalvaardigheid

Investeren in nieuwkomers vereist de nodige inspanningen, maar levert uiteindelijk voor zowel bedrijf als nieuwkomer winst op in de vorm van een duurzame arbeidsrelatie.

Tweede ronde voor de SLIM subsidie

De eerste periode van de SLIM regeling – subsidie regeling voor stimuleren van leren en ontwikkelen in het mkb – was een enorm succes. De tweede periode start op 1 september. Lees hier de mogelijkheden.

Precies dat leren, wat echt nodig is!

Schoonmaakadviesbureau CSG constateerde een tekort aan schoonmaakkennis bij twee facilitair medewerkers en vroeg partner UL-Team om advies. Een unieke training op de werkplek was het gevolg.

Nieuw concept: smaak van leren

Onder de titel “Smaak van leren” starten we vanaf augustus met inspirerende workshops over verschillende onderwerpen voor een vaste prijs per deelnemer. De workshops wisselen ieder kwartaal.

Nu opleiden of wachten?

De lockdown met alle gevolgen en maatregelen zet het opleiden van medewerkers in een ander daglicht. Sommige organisaties zijn weer gestart met opleiden, andere houden de boot af. Wat gaat jouw organisatie doen?

Verlenging NRTO keurmerk

Het NRTO keurmerk is het keurmerk voor de opleidingsbranche en staat voor kwaliteit en betrouwbaarheid. Met trots kunnen we melden, dat na een uitgebreide audit dit keurmerk weer is verlengd voor 4 jaar!

Handhygiëne: grip op de wereld

Als er iets is, wat we de afgelopen weken hebben geleerd, dan is het handen wassen en handdesinfectie. Naast de 1,5 meter afstand is handhygiëne het toverwoord in deze coronatijd. En terecht!

Schoonmaak is mooi en dankbaar beroep

In het laatste deel van het drieluik ’10 jaar UL-Team’ spreekt Richard van Zon van Stoffels Bleijenberg over de meerwaarde van opleiden en de samenwerking in hotelschoonmaak.

Gratis online training Hospitality

Een uniek aanbod! Of de medewerker nu wel of niet aan het werk is, voor alle medewerkers die vallen onder de schoonmaak cao heeft de Stichting RAS een mooi cadeau: volg gratis de online training Hospitality!

Investeren in personeel en bedrijf

Uitmuntende facilitaire dienstverlening gaat hand in hand met het goed en doelgericht opleiden van medewerkers. Het is de visie van Belinda Dekkers van UL-Team. Opleiden is maatwerk.

De mens moet centraal blijven

Welke effecten heeft de Code op contractmanagement? Om dat uit te zoeken ontwikkelden UL-Team en SVS de training ‘Rendement uit de Code’ . Service Management was aanwezig bij de evaluatie.

Onze mensen, onze kracht

In deel 2 van het drieluik ’10 jaar UL-Team’ Jan Bakker van Victoria: “Het zijn hectische tijden die vragen om flexibiliteit, professionaliteit, kwaliteit en maatwerk”. Deze vier woorden typeren de samenwerking met UL-Team.

Juist nu is vakkennis essentieel

In deel 1 van het drieluik ’10 jaar UL-Team’ Rick Dillema van Westerveld: “Opleiden biedt kansen: je kunt de pareltjes in je organisatie door laten stromen en je organisatie laten groeien op basis van het individu.”

Trainen op afstand

De wereld ziet er sinds een paar weken heel anders uit en zo ook de trainingswereld. Massaal onderzoeken we wat wel kan, als we niet meer met elkaar in een ruimte kunnen zijn. Ook UL-Team gaat live online aan de slag!

UL-Team 10 jaar!

“Geef medewerkers waarde mee. In deze tijd en markt heel belangrijk”, aldus Belinda Dekkers in het interview met Schoonmaakjournaal over 10 jaar UL-Team.

UL-Team expertise in advies vorm!

Graag willen onze trainers een bijdrage leveren aan de huidige schoonmaakuitdagingen op gebied van zorg, isolatiekamer en/of infectiepreventie. Heb je een uitdaging? Bel ons voor gratis advies!

Coronavirus: wel of niet naar training?

Sinds gisteren zijn er verschillende maatregelen van kracht in verband met bestrijding van het coronavirus. Bij UL-Team werken we echter met kleine lesgroepen en daarom is annulering niet direct noodzakelijk.

Wie maak jij blij met een compliment?

Een compliment is een hele eenvoudige manier om het werkplezier van jouw collega’s en medewerkers te verhogen. Met een compliment laat je namelijk horen, dat je oog hebt voor het werk of gedrag van de ander.

Schoonmaak verwacht meer

De rol van de leidinggevende is de afgelopen jaren sterk veranderd, stelt Belinda Dekkers van UL-Team. De klant verwacht een hoger niveau van een leidinggevende in de schoonmaak.

Ken je de SLIM regeling al?

Wil je in 2020 met jouw mkb bedrijf aan de slag met de ontwikkeling van medewerkers, onderzoek dan de mogelijkheden van de SLIM regeling. Een unieke kans om het ontwikkelen van jouw medewerkers op de kaart te zetten.

Training = waardering!

Bijscholing is voor facilitaire medewerkers niet altijd vanzelfsprekend. In Franciscus Vlietland is dat anders. Leidinggevende Branka: “als schoonmaker draag je bij aan het welzijn van patiënten!”

UL-Team training nu met RAS subsidie

Op de valreep van 2020 heeft de Stichting RAS onze training opgenomen in de subsidieregeling: de Introductietraining leidinggeven.  Een training die wij al ruim 4 jaar verzorgen bij verschillende relaties en met succes.

Waarom is VCA de norm?

Waarom houden we met z’n allen binnen de schoonmaakbranche krampachtig vast aan het idee dat veiligheid alleen het VCA-diploma is?

Co-creatie taal en schoonmaak

Deze week wordt het nieuwe lesboek ”Taal in de Schoonmaak” in gebruik genomen tijdens de taallessen van opleider TopTaal. Een unieke samenwerking van taalspecialist TopTaal en facilitair opleider UL-Team.

Schoonmaakwerk toch aantrekkelijk!

Werkzaak Rivierenland ziet en gebruikt de mogelijkheden in de schoonmaak om hun speciale doelgroep weer op weg te helpen en toekomst te geven.

Reinigingsmachines of vakmensen?

Servicemanagement hoort en schrijft regelmatig over de rol van reinigingsmachines. Hoe zien opleiders de rol van de machine in de schoonmaak?

Online leren: ja of nee?

Tegenwoordig is kennis altijd en overal beschikbaar. Maar als we als opleider, bij schoonmaakorganisaties de term ‘online leren’ noemen, leidt dit tot weerstand.

Opleiden met effect op de werkvloer?

In de nieuwsbrief van deze maand beschrijven we onze ultieme aanpak door middel van inspirerende ervaringen van een rayonleider en een koekjesfabriek.

Academie voor schoonmaaktalent

Alleen met de Basisopleiding Schoonmaken onderscheid je je niet meer in de markt”, stelt Jan Bakker, directeur van schoonmaakbedrijf Victoria in Alkmaar. “Daarom de opzet van een eigen opleidingshuis.”

Opleiden? Juist in de zomer!

Het opleiden van werknemers volgt hetzelfde patroon als het reguliere onderwijs: tijdens de vakantie wordt er niet opgeleid. Terwijl er juist kansen zijn in de zomer!

Leidinggeven, leuk en uitdagend!

Leidinggeven kan heel uitdagend zijn. Als opleider bieden wij de handvatten om deze rol zo in te vullen, dat jij, jouw medewerkers en jouw omgeving hier blij van worden.

Alle dagen trots op de schoonmaker!

Zaterdag 15 juni is het voor de 4de keer, de dag van de schoonmaker. Een dag om schoonmakers in het zonnetje te zetten en te bedanken voor hun vakwerk. Want schoonmaken is een vak.

Hoe verhoog je jouw werkplezier?

Hoe staat het met jouw werkplezier? Ben je blij als de wekker afgaat op een nieuwe werkdag of zie je er juist tegenop om naar je werk te gaan?

Druk of niet goed georganiseerd?

Druk, werkdruk, stress! Het is allemaal zo herkenbaar. Hoe komt dit toch en wat kun je doen? Een blog van Belinda Dekkers van UL-Team.

Online leren over kleefdoek en mop!

Alhoewel microvezel de standaard is in schoonmaakland, zijn er nog veel locaties waar het dagelijks vloeronderhoud met kleefdoek en strengenmop wordt uitgevoerd.

Persoonlijke groei of salaris?

Voor UL-Team staat persoonlijke groei van medewerkers centraal. De specialist in facilitaire opleidingen op het gebied van catering, schoonmaak, logistiek en receptiediensten zet daar vol op in.

Schoonmaken op hoog niveau

Een operatiekamer schoonmaken is schoonmaken op hoog niveau, want daar heeft iedere fout direct gevolgen. Gelukkig weten de trainers van UL-Team exact hoe het wel moet!

Steuntje in de rug

Bij UL-Team houden we van woorden, maar nog meer van daden. Daarom zijn we trots, dat we in Rotterdam een school voor voortgezet speciaal onderwijs een duwtje in de rug mogen geven.

Eigenzinnig leren schoonmaken!

Achter de computer leren schoonmaken. Dat kan toch niet? Online leren via UL-Team online leren werkt wél.