Schoonmaak in de zorg

Basisopleiding schoonmaak – Care zorgomgeving

In de zorg speelt infectiepreventie een essentiële rol. Deze opleiding leert medewerkers alle vaardigheden om schoon te maken in ruimten met en zonder cytostatica en desinfectie bij het norovirus.

Basisopleiding schoonmaak – Cure zorgomgeving

Schoonmaken in een ziekenhuis vraagt specifieke kennis en vaardigheden op gebied van handhygiëne, cytostatica, het norovirus en isolatie na een besmetting. Protocollen van de locatie zijn daarom leidend.

Basisopleiding schoonmaak – Particulieren

Medewerkers, die schoonmaken in de thuiszorg poetsen niet alleen de keuken, woonkamer en sanitair, maar verschonen ook bedden of zemen de ramen. Een praatje met de bewoner hoort daar ook bij.

Training – OK schoonmaak

Deze training richt zich op infectiepreventie en het zorgvuldig schoonmaken van operatiekamers en wasruimten. Net als een operatie wordt ook deze training volledig afgestemd op de specifieke wensen en werkwijze van de locatie.

Training – schoonmaak apotheek

Het schoonmaken van een apotheek is meer dan alleen het zorgvuldig schoonmaken van de productie- en verkoopruimte. Het vraagt om kennis van bacteriën en virussen, een hygiënische werkwijze en integer gedrag.