Eigenzinnig leren schoonmaken!

Een eigenzinnige en vooral effectieve manier om het schoonmaakvak te leren is via een online leermodule. Dit is een interactieve vorm van leren die beter aansluit bij deelnemers dan een traditioneel lesboek .

Kun je schoonmaken online leren?

Goed schoonmaken leer je natuurlijk in de praktijk. Maar door online leren doe je alvast kennis en inzicht op. De deelnemer wordt namelijk stapsgewijs via filmpjes en vragen meegenomen in het schoonmaken met microvezel. Zo beklijft de opgedane kennis veel beter. UL-Team combineert daarom praktijklessen met de online schoonmaakopleiding. Na de online opleiding en de praktijklessen ben je volledig voorbereid voor het branche erkende RAS examen.

Hoe dat werkt? Direct na de inschrijving kan elke deelnemer direct aan de slag met de online schoonmaakopleiding. Zo kent hij/zij al de theorie, voordat de praktijklessen starten. De trainer heeft inzicht in de resultaten van zijn deelnemers en past daarop de inhoud van de praktijklessen aan. Daardoor zijn er minder praktijklessen nodig en dat werkt positief uit voor de totale investering.

5 voordelen van online leren bij UL-Team

Online leren biedt dus gemak, flexibiliteit en het is goedkoper dan het volgen van de traditionele lesmethode. Als opleidingsspecialist zien wij bovendien nog 5 andere voordelen om te kiezen voor online leren:

 1. Beeld blijft beter hangen dan woorden.
  Door de visuele weergave (met gesproken teksten) zijn de instructies goed te volgen. Heel prettig voor medewerkers met een beperkte beheersing van de Nederlandse taal.
 2. In eigen tempo leren.
  De filmpjes kunnen onbeperkt herhaald worden en er vindt steeds  tussentijdse toetsing van kennis plaats.
 3. Combinatie van lezen, kijken en luisteren.
  Dit is didactisch sterker, waardoor de kennis beter beklijft, medewerkers effectief leren en zich sneller kunnen ontwikkelen.
 4. Breed toepasbaar.
  Online leren kun je inzetten als introductie voor nieuwe schoonmaakmedewerkers. Of bij instructies door een leidinggevende. Of, heel algemeen, om verschillende functionarissen in de schoonmaakorganisatie de basiskennis over schoonmaken te leren.
 5. Voortgang en resultaten zijn goed te volgen.
  Een leidinggevende heeft op die manier altijd een goed inzicht in het kennisniveau van de deelnemers.

Zelf de voordelen ervaren van online leren? Vraag hier een demo aan.

Wil je weten wat online leren voor jouw medewerkers oplevert? Bel 0345- 544816 en we leggen het graag uit!

‘Creatief en innovatief, dat is UL-Team, facilitaire opleidingen en trainingen’