Leidinggeven, leuk en uitdagend!

Een vraag die ons als opleider regelmatig bezighoudt is, welke handvatten helpen, om het leidinggeven leuk en uitdagend te maken en te houden. Handvatten die energie geven en mogelijkheden om de rol als leidinggevende goed uit te voeren. Daarom zoeken wij continu naar passende leer- en werkmethodes, die (beginnende) leidinggevenden helpen zichzelf te ontwikkelen in deze rol. Want leidinggeven is niet iets wat je er maar even bij doet. Je kunt niet zeggen: ‘Daar heb ik vandaag even geen zin in, morgen ga ik wel weer leidinggeven’.

De rol van leidinggevende
De rol van de leidinggevende in het facilitaire veld is in de afgelopen jaren erg veranderd. De rol is heel divers. De leidinggevende werkt immers samen met verschillende personen, die allemaal hun eigen verwachtingen hebben van zijn/haar inzet. Zo geeft de leidinggevende sturing en begeleiding aan de eigen medewerkers, vertaalt het beleid van de organisatie naar de werkvloer en zorgt voor een maximale aansluiting bij de wensen van gasten en opdrachtgever. Kortom: de leidinggevende is als een spin in het web.

Een persoonlijke aanpak
Deze veelheid aan taken vraagt om verschillende vaardigheden. Tel daarbij op de eigen kwaliteiten en uitdagingen, en je begrijpt wat de functie zo boeiend en complex maakt. Juist daarom bieden we verschillende trainingen aan leidinggevenden en vinden we het belangrijk, dat iedere training maximaal aansluit bij de persoon zelf. Niet voor niets vormt de schriftelijke intake het uitgangspunt. Deze intake dwingt de leidinggevende na te denken over de eigen ontwikkelpunten en wat hij/zij nodig heeft om de taak als leidinggevende beter te vervullen. Een intake zorgt voor bewustwording en bereid je voor op de training.

Toekomst
Deze spin-in-het-web functie vraagt om trainingen, workshops of coaching waarin de leidinggevende leert op verschillende niveaus te communiceren en motiveren. En waarin de leidinggevende meer inzicht krijgt in zijn/haar kwaliteiten en ontwikkelpunten. Op deze manier krijgt de leidinggevende meer handvatten om de uitvoering van de functie leuk en uitdagend te maken en te houden.

UL-Team investeert continu in de ontwikkeling van trainers en trainingen voor leidinggevenden in het facilitaire werkveld. Wij komen uit de praktijk. Onze kracht is dat onze trainingen maximaal aansluiten bij de praktijk. Een theorie of model is mooi, maar het gaat erom wat de deelnemers aan onze trainingen en opleidingen er mee kan doen in het werk. Ons doel is immers om deelnemers vooruit te helpen.

Basisopleiding Leidinggeven ook Engelstalig
Leidinggeven binnen de facilitaire branche vergt vele vaardigheden. Vanuit de werkgevers- en werknemersorganisaties binnen de schoonmaakbranche is een aantal jaren geleden gelobbyd voor een opleiding specifiek voor deze doelgroep. Hieruit is de branche-erkende Basisopleiding Leidinggeven met RAS examen voortgekomen.
De RAS Basisopleiding Leidinggeven is een mooi voorbeeld van een opleiding waarin coachend leidinggeven centraal staat en zich richt zich op optimale aansluiting met de praktijk. Wij zien ook in de terugkoppeling, van zowel deelnemers als werkgevers, dat zij deze opleiding als een waardevolle aanvulling zien.
Naast deze opleiding volgen in het Nederlands is het ook mogelijk om bij UL-Team de Engelstalige versie te volgen. De lessen worden in het Engels gegeven en de deelnemers ontvangen een Engelstalige hand-out. Deze is helemaal gelijk aan de Nederlandse versie, maar door een erkend vertaalbureau volledig vertaald inclusief alle opdrachten. Het examen wordt in Nederlands afgenomen maar hierbij is een tolk aanwezig die tijdens het examen alles vertaalt. Ook hiervoor geldt dat de subsidie tot 31 december 2019 nog 1.400 euro is.
Inmiddels is de eerste groep klaar met de opleiding met een zeer goed eindresultaat. Alle deelnemers zijn geslaagd. Altijd heel erg fijn voor de deelnemers, maar ook voor ons en onze trainer de bevestiging dat we deze opleiding goed hebben opgebouwd. De opleiding wordt dan ook door de deelnemers beoordeeld met een 9,8.

Aan de slag!
Nu is het de tijd om te investeren in je leidinggevenden. De maatschappij verandert steeds sneller, dit vraagt meer van mensen. Daarnaast is het steeds lastiger om vacatures in te vullen en medewerkers te behouden. Door leidinggevenden te ontwikkelen in coachend leidinggeven zijn zij beter in staat om hun medewerkers te enthousiasmeren en te ontwikkelen. De medewerkers in het team worden zo gestimuleerd tot eigenaarschap. Dit geeft een gevoel van vertrouwen, vrijheid en werkplezier.

Dit artikel is geplaatst in Servicemanagement.