Trainen op afstand

De maatregelen rondom het corona virus raken ons allemaal enorm, ieder moment van de dag. Je zou denken dat iedereen in mineur raakt, maar dat lijkt mee te vallen. Het is leuk om te zien hoe creatief mensen worden in deze tijd. Er zijn zulke mooie initiatieven, zoals boodschappenservices of koks van een sterrenrestaurant die nu dagelijks koken voor zorgmedewerkers. Hartverwarmend!

Ook het leven bij UL-Team is anders dan anders: na alle annuleringen is het stil. Heel stil. Net als de hele onderwijswereld zijn we nu bezig met een nieuwe uitdaging: hoe en welke trainingen kunnen we op afstand uitvoeren? Dus wel klassikaal, alleen niet meer alle trainingsdagen bij elkaar in een ruimte, maar een deel via de laptop, ofwel live online.

Live online trainen vraagt meer dan een laptop met camera en wifi-verbinding. Het vraagt andere vaardigheden van trainers en een andere trainingsopzet. Live online trainen is namelijk meer dan een webinar met chatfunctie. Het vraagt om interactieve en krachtige werkvormen, waardoor deelnemers betrokken blijven bij de training, het gevoel krijgen van samen een groep te zijn en oefenen zoals in een trainingsruimte. Om dit te bereiken is een andere aanpak nodig, want leren aan de keukentafel heeft immers meer afleidingen, dan leren in een trainingsruimte.

Het is een enorme mooie en creatieve uitdaging om dit live online trainen te ontwikkelen samen met onze trainers. Want hoe we ook trainen, we willen absoluut dezelfde kwaliteit en impact als met een “gewone” training. UL-Team traint immers met effect, ook bij trainen op afstand. Binnenkort laten we weten welke trainingen live online zijn!