Wie maak jij blij met een compliment?

Kranten en social media staan bol van artikelen en blogs over werkplezier. Een hot item tegenwoordig. En jij kunt hieraan bijdragen, want een compliment geven is een hele eenvoudige manier om het werkplezier van jouw collega’s en medewerkers te verhogen. Met een compliment laat je namelijk horen, dat je oog hebt voor het werk of gedrag van de ander.

Persoonlijke aandacht en waardering

Een compliment betekent persoonlijke aandacht en waardering. Het maakt de ander blij en werkt daardoor motiverend. Een compliment stimuleert, geeft energie en verbetert de relatie. Kortom een fantastisch middel voor het verhogen van zelfvertrouwen en werkplezier!
Het mooie van een compliment is, dat het ook de complimentgever een goed gevoel geeft. Een ander blij maken, zorgt voor een goed humeur. Als je bewust bezig bent met het geven van complimenten, ben je gericht op zaken die goed gaan. Je kijkt dan op een andere manier naar jouw collega of medewerker. Een win-win situatie!

Hoe geef je een oprecht compliment?

1. Geef je compliment in de ik-vorm. Zo laat je horen, dat het jouw persoonlijke mening is.
2. Benoem concreet wat de ander goed heeft gedaan. “Dank je wel” of “Goed gewerkt” is te algemeen.
3. Zorg voor verrassing. Geef een compliment op een onverwacht moment. Dan pas laat je echt zien, dat je het gedrag van de ander opmerkt en waardeert.

Nationale complimentendag

Op zondag 1 maart is het nationale complimentendag. Aan wie geef jij dan een compliment?
Complimenten geven is een belangrijk onderdeel in de communicatie. Toch blijkt dit in de praktijk niet zo makkelijk. Niet voor niets komt de techniek van het werken met complimenten terug in al onze communicatie- en leidinggevende trainingen.

Meer weten? Mail je vraag naar info@ul-team.nl of bel 0345 544 816 voor meer informatie.